Škoricové blondies

Škoricové blondies


Takým pozitívnym vedľajším produktom pečenia týchto blondies, je jednoznačne úžasná vôňa, ktorá naplní kuchyňu a len zintenzívni očakávanie od tohto dezertu, ktorý nesklame.

Na cesto potrebujeme:
1 hrnček hladkej múky
1 lyžička mletej škorice
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1/4 lyžičky sódy
štipka strúhaného muškátového orecha
štipka soli
1/3 hrnčeka rozpusteného masla
3/4 hrnčeka cukru
1 vajce
2 lyžice mlieka
Na posypanie potrebujeme:
1 balíček škoricového cukru

Na polevu potrebujeme:
2/3 hrnčeka práškového cukru
1-2 lyžice mlieka
pár kvapiek vanilkového extraktu

 

 

 

 

 

 

 

Postup:
V menšej miske si zmiešame múku, škoricu, prášok, sódu, muškátový oriešok a soľ.

Vo väčšej miske si vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme vajíčko a šľaháme až pokým nedostaneme nadýchanú konzistenciu. Postupne prisypávame suchú zmes a zľahka ju zamiešavame vareškou alebo stierkou. Ak sa nám cesto zdá až príliš husté, pridáme trochu mlieka, no cesto sa nám nemá liať.

Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaným papierom na pečenie a posypeme škoricovým cukrom.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 20 minút – aby bolo cesto zlatohnedé a jemne nafúknuté. Po vybratí z rúry pofŕkame cesto polevou – zmiešame práškový cukor s mliekom (a extraktom), aby nám vznikla konzistencia, ktorá nebude príliš riedka, no ani hustá. Necháme stuhnúť.

Pokrájame na štvorce alebo obdĺžniky a podávame.

Tip: Ak sme zistili, že nemáme práškový cukor alebo ho dostatok, môžeme použiť kryštálový cukor – rozmixujeme ho na najvyššej rýchlosti a následne ho preosejeme. Počas mixovania je dôležité cukor popremiešavať, aby sa rozomlel rovnomerne.