Praženica s cottage cheesom

Praženica s cottage cheesom


Keď som pred nejakým časom videla video, v ktorom Gordon Ramsey pripravoval praženicu, okamžite som ju pripísala na zoznam vecí, ktoré chcem bezodkladne a čo najskôr vyskúšať. Zaujal ma predovšetkým spôsob, akým ju varil. Keď k nemu prirátame smotanu, ktorú tam pridal, výsledkom máme lahodnú a jemnú zmes.
A tak mi neskôr napadlo – čo tak vymeniť smotanu za cottage cheese? Zbožňujem tú kombináciu!

Potrebujeme:
celozrnná bageta/pár krajíčkov toastového chleba
2 vajcia
maslo
soľ
3 lyžice cottage cheesu
paradajka na ozdobu

Postup:
Vajcia si rozbijeme do misky, osolíme podľa chuti (stačí štipka) a pridáme tenučký plátok masla. (Nemiešame!)

V hrnci si rozpustíme primerané množstvo masla a vylejeme doň vajcia. Miešame a varíme na miernom ohni. Keď zacítime, že máme hrniec rozpálený a vajcia sa nám začínajú „chytať“ o kraj, presunieme ho na vypnutý horák a miešame, až kým sa nám nebude zdať, že sa nám už praženica „nepraží“, vrátime ju na horák a všetky kroky opakujeme, až kým nám nevznikne hustá, no nie vysušená, praženica. Pridáme do nej cottage cheese – tým zredne.

Hotovú praženicu naservírujeme na opečené toastové chleby alebo na šikmo nakrájanú bagetu. Ozdobíme paradajkou a podávame teplé.

prazenka-2