Mini cheesecaky

Mini cheesecaky


Alebo tvarohové koláčiky so sušienkovým spodkom, alebo nenáročná alternatíva klasického cheesecaku, pretože pri tých klasických je najkritickejšou časťou pečenie, respektíve jeho čas áno, nie som trpezlivá, prečo ho neskresať, keď sa dá.
Minimum ingrediencií, ktoré sa bez veľkej námahy rýchlo premenia na ľahký, delikátny dezert so sviežim ovocím a veľkolepou chuťou. Pretože je jar. JAR. A tá si zaslúži presne takéto dezerty.

Na korpus potrebujeme:
110 g maslových sušienok
50 g masla
Na „náplň“ potrebujeme:
250 g hladkého tvarohu
1 lyžica kyslej smotany
2 – 3 plné lyžice medu alebo sirupu z agáve (prípadne dosladíme podľa chuti)
1 vajce
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
lesné ovocie, Nutella

 

 

 


Postup:

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom tak, aby nám vznikla sypká zmes, ktorá nám však po pritlačení bude držať pokope. Sušienky rovnomerne rozdelíme a natlačíme na spodok papierových košíčkov, ktoré dáme do kovovej muffinovej formy na pečenie (môžme použiť aj silikónové formičky).

Tvaroh zmiešame so smotanou, medom/sirup, vajcom a extraktom. Túto zmes rovnomerne rozdelíme do košíčkov na natlačené sušienky – necháme asi pol centimetra od vrchu. Ovocie jemne zatlačíme do tvarohu – ak použijeme Nutellu, čajovou lyžičkou ňou pofŕkame tvaroh a špáradlom ju jemne premiešame aby sme vytvorili unikátny vzor.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 140 °C 25 – 30 minút. Po upečení necháme dobre vychladnúť, dáme preč papierové košíčky a podávame. Skladujeme v chladničke.