Maminkine snehové kvetinky

Maminkine snehové kvetinky


Láska na prvé sústo. Seriózne. Nemám rada také tie hypotetické otázky a zamýšľania sa typu „Vyber si to alebo to. S čím by si dokázala žiť do konca života?“, pretože beztak som najnerozhodnejší človek v okolí, nieto si ešte vybrať jednu vec, od ktorej by mali závisieť zajtrajšky, no pri týchto koláčikoch sa mi nedalo nepomyslieť, že či by to neboli práve tieto, pre ktoré by som obetovala všetky ostatné, hoc by mi ich bolo veľmi ľúto (a preto som nadmieru spokojná, že mám možnosti výberu a úplnú slobodu v maškrtení).
Kombinácia krehkého snehu s jemným cestom (ktoré je bez cukru, keďže ho sneh dosladí) je TOP. Nič menej.
A síce príprava vyzerá ako najväčšia babračka so snehom až na strope, nie je to až také strašné a pre tú chuť sa to rozhodne oplatí. :)

Potrebujeme:
200 g hladkej múky
1/2 balíčka suchého droždia
štipka soli
120 g stuhnutého masla
2 žĺtky
1 dcl mlieka
2 bielky
4 lyžice kryštálového cukru

Postup:
V miske si zmiešame múku, droždie a soľ. Pridáme maslo nakrájané na kocky, žĺtky, mlieko a rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť v chladničke.

Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Rozvaľkané cesto potrieme snehom a zrolujeme.

Túto roládu nakrájame ostrým nožom na cca 1,5 centimetrové plátky, ktoré postupne ukladáme s rozostupmi 2 centimetre na plech vystlaný papierom na pečenie jednou rezanou stranou dole.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200  °C 10 – 12 minút, aby boli krásne zlatisté.

Tip: Ak chceme snehovú náplň trochu vylepšiť, upgradnúť, zamiešame do nej pomleté oriešky.
maminkine-snehove-kvetinky-3To, že sneh vyteká, je úplne v poriadku.

maminkine-snehove-kvetinky-1