Karamelové jazierka

Karamelové jazierka

A možno jedny z tých vhodných na Vianoce.

Potrebujeme:
½ hrnčeka zmäknutého masla
½ hrnčeka arašidového masla
¾ hrnčeka kryštálového cukru
1 vajce
1 ¼ hrnčeka hladkej múky
¾ lyžičky sódy
½ lyžičky soli
60 g horkej a mliečnej čokolády
200 ml Salka
1 lyžička mandľového extraktu

Postup:
Zmiešame si múku, sódu a soľ. Vyšľaháme maslá s cukrom a pridáme vajce. Zmesi zmiesime dokopy. Z cesta vytvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm a dáme ich do naolejovaných formičiek. Každú guľôčku trochu sploštíme rukou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 165 °C 14 – 16 minút (aby boli zľahka hnedé).

Pripravíme si náplň – vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, pridáme Salko, extrakt a miešame kým sa nám všetko pekne nespojí a Salko neskaramelizuje.

Do ešte stále teplých košíčkov vydlabeme lyžičkou jamku (nie príliš hlbokú a ani plytkú) a nalejeme do nej čokoládovú zmes. Necháme vychladnúť a podávame.