Recepty

Čučoriedkové muffiny

Snáď najväčšia klasika medzi muffinami! Hoc u mňa prevládajú čokoládové variácie, niečo príjemne ovocné vždy padne vhod. Čučoriedky ako moje znovuobjavené ovocie #pickyeater dodávajú muffinám „šťavu“ (vlastne, aj bez úvodzoviek), ktorá lahodne ochucuje každý hryz z jemného cesta.
Sú rozhodne hodné zaradenia sa i do raňajkového repertoáru – či už osamote, s maslom alebo horúcim čajom.


Potrebujeme:
2 vajcia
160 g kryštálového cukru
240 ml mlieka
100 ml oleja
350 g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
1 lyžička škorice
100 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok (do cesta ich pridávame zamrznuté)

Postup:
Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme olej aj mlieko.

V menšej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Suché ingrediencie následne postupne zamiešame do tekutej zmesy – miešame vareškou alebo stierkou a len tak dlho, kým sa všetko nespojí a nevznikne husté cesto. Primiešame čučoriedky.

Cesto rozdelíme do silikónových formičiek alebo papierových košíčkov pripravených vo forme. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 5 minút, potom teplotu znížime na 180 a pečieme ďalších 15 – 20 minút.

Tip: Ak chceme, aby sa muffiny ligotali, pred pečením cesto v košíkoch posypeme kryštálovým cukrom.

blueberry-muffins-2
blueberry-muffins-3
blueberry-muffins-4

Môže sa vám páčiť