Cookies z arašidového masla

Cookies z arašidového masla


V kruhu rodiny a kamarátov sa stali plnenky veľmi obľúbenými. Nepamätám si na nijakého ochutnávajúceho, ktorému by sa na nich niečo nepozdávalo. Preto, keď prišiel nápad pozmeniť recept s arašidovým maslom, sa nikto doma netváril skepticky, nenamietal a všetci sa tešili.

 

Na cesto potrebujeme:
100 g zmäknutého až takmer úplne rozpusteného masla
70 g arašidového masla
90 g kryštálového cukru
50 g hnedého cukru
1 vajce + 1 žĺtok
250 g hladkej múky
1/2 lyžičky sódy
1 lyžička kukuričného škrobu/Zlatého klasu
štipka soli
80 g čokolády

Postup:
Zmiešame si múku, sódu, škrob a soľ.

V inej miske zmiešame zmäknuté maslo a arašidové maslo, kým sa nespoja. Mixérom (alebo aj metličkou) miešame maslá s cukrom, kým sa dobre nezmiešajú. Pridáme vajce a potom žĺtok. Postupne zamiešavame suché ingrediencie s vareškou alebo stierkou. Pridáme nasekanú čokoládu.

Z cesta tvoríme pomocou lyžice guľôčky, ktoré ukladáme s väčšími rozostupmi na plech vystlaný papierom na pečenie a nie veľa, trochu ich prstami potlačíme dole.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160 °C 10 minút. V polovici pečenia plech obrátime, aby sa upiekli rovnomerne. Cookies budú vyzerať mäkko, jemne a možno nedopečene, preto ich necháme chladnúť na plechu 5 – 10 minút, kde sa samé dopečú.