Čajové pagáčiky s kúskami čokolády

Čajové pagáčiky s kúskami čokolády

Spôsob, ako si chutne spestriť čaj o piatej. Alebo v mojom prípade – päť dvanásť.

Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžice cukru
1 1/2 lyžičky soli
1 balíček prášku do pečiva
150 g masla/tuku na pečenie
100 g čokolády
3 vajcia
1/2 hrnčeka šľahačky na šľahanie
1 lyžička mandľového extraktu

Postup:
V miske si zmiešame múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Pridáme stuhnuté maslo nakrájané na kocky. Rukami spracúvame ingrediencie, až pokým nedostaneme sypkú zmes. Prisypeme nasekanú čokoládu.

V menšej miske si pomocou vidličky dobre zmiešame 2 vajcia, extrakt a šľahačku. Túto zmes nalejeme do sypkej zmesi a miešame vareškou. Vzniknuté cesto napokon premiestnime na pomúčenú dosku a premiesime ho, aby sa nám nelepilo. Obalíme ho do potravinárskej fólie a dáme odpočinúť do chladničky na pol hodinu (alebo do mrazničky na 10 minúť).

Vychladené cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 centimetra a povykrajujeme z neho tvary okrúhlou vykrajovačkou. Kolieska poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a uložíme ich na 15 minút do chladničky (alebo počas chladných zimných dní na balkón).

Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 10-12, aby boli pekne zlatohnedé. Upečené ich necháme vychladnúť a podávame s čajom.

Tip: Milovníci brusníc môžu čokoládu nahradiť sušenými/kandizovanými brusnicami.