Brownies

Brownies

Čokoláda, praskliny, jemnosť… Brownies!

 

Potrebujeme:
100 g mliečnej alebo nugátovej čokolády
200 g horkej čokolády na varenie
170 g Palmarínu
½ čajovej lyžičky rozpustnej kávy
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
90 g múky
½ čajovej lyžičky soli
½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
4 vajcia
180 g kryštálového cukru
práškový cukor na posypanie

 

 

 

 

Postup:
Na vodnom kúpeli si rozpustíme Palmarín a čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. Keď sú obe prísady dobre rozpustené a spojené, pridáme kávu a extrakt a dobre premiešame. Necháme vychladnúť.

V miske si poriadne vyšľaháme vajcia s cukrom. Prilejeme čokoládovú zmes a dobre ju zašľaháme. Múku, soľ a sódu, ktoré sme si zmiešali v malej miske, nakoniec jemne zamiešame do cesta.

Plech (rozmerov zhruba 24 x 35 x 6) si vystelieme papierom na pečenie a cesto doň nalejeme a rovnomerne rozotrieme do krajov. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 18 minút.

Upečené brownies necháme 30 minút chladnúť. Vďaka papieru na pečenie, sa nám potom upečený plát ľahko vyberie z plechu. Pokrájame na štvorce veľkosti vlastného vkusu. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Tip: Do cesta môžete ešte pridať kúsky čokolády alebo pred pečením posypať nasekanými mandľami. Ak chcete brownies upiecť na párty alebo oslavu, upečte ich deň vopred, budú chutiť ešte lepšie!