Banánové lievance

Banánové lievance

Zdravé raňajky alebo chutná večera z málo ingrediencií.

Potrebujeme:
2 vajcia
1 hrnček (cca 0,2 l) ovsených vločiek
1 ½ banánu
med a škorica

Postup:
Do mixéra vylejeme rozbité vajíčka, vsypeme vločky a vložíme olúpaný banán (prekrojený na viac kúskov) a všetko spolu necháme mixovať pokým nám nevznikne hladké cesto, ktoré si potom prelejeme do misky, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Dáme si nahriať panvicu. (Ak sa vám na ňu cesto „lepí“, použite aj trochu oleja.) Postupujeme ako pri robení klasických lievancov – pomocou lyžice porozlievame cesto na panvicu do menších kruhov a potom ich obrátime na druhú stranu.

Hotové lievance si poukladáme na tanier, polejeme medom a jemne posypeme škoricou.

Tip: Keď nalejeme cesto na panvicu, do ešte neopečenej strany môžeme pohádzať ovocie ako napr. čučoriedky alebo ríbezle. Keď sa lievanec obráti, ovocie sa doň pekne zapečie.