Recepty

Banánové blondies

Keďže sa dajú banány použiť v spúste receptov a vedia mať podobu všetkých jedál dňa, vyslúžili si pomerne stále miesto v ovocnom košíčku na stole. Malopekáčikové dezerty sú istá záchrana času a roboty – predovšetkým v zimných podvečeroch, kedy skorá tma ovplyvňuje nejaký cit pre spánok. Teda, aspoň v mojom prípade to tak je.
Čo k receptu? Veľmi chutné blondies, ktoré sú hotové za chvíľku a nehorázne mi pripomínajú banánové lievance (úplne oprávnene), preto sa, podľa mňa, hodia aj ako sladké raňajky – vynechať čokoládu a potrieť ich arašidovým maslom, džemom alebo poliať medom a k nim hrnček horúceho mlieka či obľúbeného čaju.


Potrebujeme:
100 g rozpusteného masla
1/2 hrnčeka hnedého cukru
1 vajce
štipka soli
1 hrnček múky
1 väčší banán
40 g horkej čokolády a plátok masla

Postup:
V miske mixérom zmiešame maslo s cukrom, kým sa nespoja. Potom pridáme vajce a mixujeme rovnako. Prisypeme múku so soľou a napokon aj rozmačkaný banán.

Hladké cesto, ktoré nám vzniklo, rovnomerne rozotrieme na malý pekáč vystlaný papierom na pečenie aj po bokoch.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C 21 – 23 minút.

Po upečení necháme blondies chvíľu chladnúť a potom ich potrieme čokoládou, ktorú sme rozpustili vo vodnom kúpeli spolu s kúskom masla (alebo v mikrovlnke, len treba v častých intervaloch čokoládu premiešavať, aby neprihorela). Necháme stuhnúť a pokrájame na štvorce.

Môže sa vám páčiť